fbpx

MONDKAPJES VOOR DE ZORG

Allemaal zijn we overvallen door de crisis die Corona (COVID 19) met zich mee brengt. Nu een tekort aan mondkapjes dreigt willen we wat doen als Atelier Kleurstof: zoveel mogelijk mondkapjes naaien voor alle medewerkers in de zorg die tekort komen! Om het zelf naaien van mondkapjes voor iedereen toegankelijk te maken hebben we een uitgebreide tutorial gemaakt op video – zei deze stap-voor-stap tutorial of bekijk ons kanaal op YouTube.

Inzamel-punt regio Leiden, Zuid-Holland – help mee!

Voor wie in de regio Leiden, Zuid-Holland woont met een naaimachine: de zelf genaaide mondkapjes zijn heel erg welkom! Er zijn heel veel mondkapjes gevraagd in onze regio – en het liefst helpen we iedereen! Heb je een naaimachine en een beetje tijd: bekijk de stap-voor-stap tutorial online op onze website en ga aan de slag (ook beginners!).

Een inkijk in ons atelier als inzamelpunt

Stof nodig? Bij Holland stoffenhuis liggen speciale pakketten klaar, ook online te bestellen. Is dat lastig voor je om welke reden dan ook? Neem contact op en kom een stuk stof halen in ons atelier – elke werkdag tussen 13 en 15 uur in ons atelier.

Artikelen en uitzendingen uit de media:


Leidsch Dagblad – 26/3/2020

Omroep West – 26/3/2020

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4017882/Naaiatelier-in-Leiden-maakt-mondkapjes-We-hebben-9700-bestellingen-binnen


NRC: Crisishulp vanachter de naaimachine

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/01/crisishulp-vanachter-de-naaimachine-a3995591?fbclid=IwAR1oi9gf790Lzsgdc04lm0ZzOu9i_MrorLL2x07JxNWSk4E9iCgn5_BXxUY


Leids Nieuwsblad – 2/4/2020


De Teylinger Courant: help mee mondkapjes naaien voor de zorg

https://www.deteylinger.nl/nieuws/algemeen/57058/help-mee-mondkapjes-naaien-voor-de-zorg


LisserNieuws: help mee mondkapjes naaien voor de zorg

https://www.lissernieuws.nl/nieuws/algemeen/57042/help-mee-mondkapjes-naaien-voor-de-zorg


Unity.NU – Leids atelier inzamelpunt voor zelfgemaakte mondkapjes, ‘we hebben onwijs veel aanvragen’

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/leids-atelier-inzamelpunt-voor-zelfgemaakte-mondkapjes,-‘we-hebben-onwijs-veel-aanvragen’


Sleutelstad: Desinfectant & Mondkapjes maken door dokter Schrader

https://sleutelstad.nl/2020/03/26/virusbestrijding-zelfgemaakte-mondkapjes-en-gratis-virus-desinfectiemiddel/


RTL NIEUWS – 18 mei 2020 – 19:30


Nominatie Libelle STER Award 2020


Libelle STER 2020 gewonnen!

Ontzettend trots zijn we op het winnen van de de Libelle STER 2020! Libelle selecteerde 12 STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat, met voor 2020 de nadruk op het helpen van een ander in de spannende Corona tijd.

Wij naaiden en verspreidden met ons mondkapjes-initiatief in totaal 17200 mondkapjes voor de zorg aan het begin van de Corona uitbraak. Een ongelofelijke prestatie en vooral een belangrijke bijdrage in het stoppen van het Corona virus. Het is een enorme eer om op deze manier zoveel waardering voor ons werk te mogen ontvangen!

Liefs, de dames van Atelier Kleurstof  

LibelleTV opname van uitreiking Libelle STER 2020
  1. Van mij krijgen jullie 10 sterren! Wat zijn jullie belangrijk geweest voor de ouderen en voor de werkers in de zorg die geen beschermende middelen kregen toen onze beleidsmakers het blijkbaar niet nodig vonden en er niets maar dan ook niets meer te krijgen was. Een diepe buiging en veel dank voor jullie hartverwarmende en effectieve bijdrage aan het redden van ouderen en kwetsbaren. Een morele oppepper voor hen die zich in de steek gelaten voelden. Drie keer hoera 7 keer chapeaux en 10 sterren . Walter Schrader Huisarts

© 2024 Atelier Kleurstof

Thema bij Anders NorénOmhoog ↑