Check de zomervakantie naaidagen blog!

Wanneer zijn de zomernaaidagen?

Een week lang naailes voor kids & tieners in de zomer! Er zijn zes weken met zomernaaidagen voor 2024 – per week gaan we aan de slag op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 14:00 (op dinsdag tot 15:00). Woensdag is een vrije dag. Je kiest een vaste week waarin je deelneemt:

  • Week 1 | 15, 16, 18 & 19 juli – VOL
  • Week 2 | 22, 23, 25 & 26 juli – VOL
  • Week 3 | 29, 30 juli, 1 & 2 augustus – VOL
  • Week 4 | 5, 6, 8 & 9 augustus – VOL
  • Week 5 | 12, 13, 15 & 16 augustus – VOL
  • Week 6 | 19, 20, 22 & 23 augustus – VOL


’s Ochtends werk je onder begeleiding aan je zelfgekozen project(en): kledingstuk of accessoire, je kunt het zo gek niet bedenken! Na een pauze met een lekkere lunch en even naar buiten kun je nog een uurtje verder werken aan je project. Als je nog nooit hebt genaaid, leer je de basis van het naaien, werken met patronen en de naaimachine. Als gevorderde kun je tijdens de zomernaaidagen aan de slag met uitdagendere projecten om je skills te verbeteren en prachtige creaties te maken. 

We gaan per week op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aan de slag. Op maandag is het kennismaken met de groep en natuurlijk beginnen met je eerste project en de naaimachine! Op dinsdag organiseren we een toffe activiteit als “tussendoortje” in de Meelfabriek-tuin! Woensdag is een vrije dag, waarop je thuis projecten kunt afmaken of op zoek kunt gaan naar leuke patronen of stof. We eindigen de week met een modeshow op vrijdagmiddag, waarbij je tenminste twee items zal showen!Wat zit er inbegrepen in de prijs?

De prijs voor de zomernaaidagen is € 349,- voor 4 dagen van 9:00 tot 14:00 (maandag, dinsdag (tot 15:00), donderdag, vrijdag).

Tijdens de naaidagen zorgen we voor snacks, lunch en drinken in samenwerking met Team Meelfabriek van GEMIVA. Een leuke groepsactiviteit in onze splinternieuwe tuin en een modeshow als afsluiter staan ook op het programma! We gebruiken tijdens de naaidagen ook het naastgelegen Ankerpark en speeltuin “De Doorbraak”.

In het atelier bieden we een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, stoomstrijkijzer, verhoogde kniptafels, patroonbladen en patroonpapier. Je mag altijd struinen & gebruik maken van onze bakken met restanten. We bieden daarnaast een selectie stoffen en fournituren te koop aan, je kunt altijd beginnen!
Onze ervaren docentes , Clarije, Maaike, Laura, Els en Lieke hebben super veel zin om er een creatieve zomer van te maken! Een week wordt begeleid door 1 docente.


Voor wie zijn de zomernaaidagen?

De zomernaaidagen organiseren we voor kids en tieners van 8 tot 16 jaar die naailes willen in de zomervakantie! Voor zowel beginners als gevorderd. We hebben plek voor 8 tot 12 deelnemers per week.


Waar zijn de zomernaaidagen?

De zomernaaidagen vinden plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Riffelokaal van de Meelfabriek in Leiden. We maken ook gebruik van het nabij gelegen Katoenpark & Ankerpark en speeltuin “De Doorbraak”. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.


Meest gestelde vragen

Wat kun je verwachten aan activiteiten tijdens het naaien in de zomervakantie?

We zorgen voor leuke & lekkere pauzes en we lunchen samen – bij mooi weer zeker buiten! Spelletjes of een ijsje gaan lekker tussendoor.

Op dinsdag organiseren we in samenwerking met Team Gemiva bij de Meelfabriek, een groepsactiviteit in de buitenlucht als “tussendoortje”: een verrassingsactiviteit voor speurneuzen & creatievelingen in onze splinternieuwe tuin. Deze dag eindigen we iets later, om 15:00.

Op vrijdag eindigen we met een modeshow die start om 13:30. De rode loper en microfoon gaan uit de kast! Ouders en andere familie mogen allemaal komen kijken.

Wat heb je nodig voor deze leuke naailessen voor kids en tieners in jouw zomervakantie?

In ons atelier hebben we alles voorhanden om lekker aan de slag te gaan én kun je gebruik maken van onze bak met restanten voor kleinere projecten. Ook zijn er naaimachines voor iedereen – als je je eigen naaimachine wil gebruiken, kan dat ook.

De zomernaaidagen zijn exclusief stof en garen voor grotere projecten – na aanmelding nemen we contact op om te bespreken welke stof handig is om vooraf aan te schaffen.

Als je thuis verder wilt werken, raden we je ook aan een naaisetje aan te schaffen met de basis benodigdheden om van patroon tot kledingstuk te werken. Bekijk hier een overzicht zoals wij het vaak gebruiken tijdens de lessen.

Wat kun je maken tijdens de naaidagen in de zomervakantie?

Je bepaalt zelf wat je wil maken! We hebben veel voorbeelden van projecten die je kunt maken – heb je al zin om erover na te denken? Kijk dan eens hier. Wil je een groter en specifiek project maken dan raden we je aan dat even kort te mailen zodat we kunnen meedenken over een goede voorbereiding.

Wat gaan we eten tijdens de zomernaaidagen?

Lunch, snacks en drankjes zijn inbegrepen. Team Gemiva bij de Meelfabriek zorgt voor lekkere dingen elke dag weer! Er is altijd fruit en boterhammen met verschillend beleg voorhanden. Daarnaast laten we ons verrassen door de extra’s die Team Gemiva verzorgd! Dieetwensen graag vooraf doorgeven.


We ontvangen heel graag jouw review hier! Wat vind je van ons atelier?


Opgelet! De zomernaaidagen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Ruim vooraf aan de week ontvang je een factuur. Jouw plekje is bevestigd na betaling van deze factuur. De zomernaaidagen zijn gepland in een vaste week. Daarna vervallen eventuele niet genoten naaidagen. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. Tip: Zin kennis te maken met zelf naaien van kinderkleding buiten de zomervakantie? Meld je dan aan voor een van onze wekelijkse naailessen voor kids & tieners. Bijna elke dag van de week hebben we een naailes groep!