Deze vrolijke eierwarmers maken elke ontbijt tafel tot een feestje! Met Pasen voor de deur een ultiem naai projectje dachten wij zo. Leuk als kado of om gewoon voor jezelf te maken!

Wist je dat we voor kids & tieners de paasnaaidagen organiseren om deze toffe eierwarmers te naaien?


Tutorial eierwarmer

Deze eierwarmer is een leuk project voor zowel beginners als gevorderden – maak zelf een vrolijke ontbijttafel in een lekker avondje naaien! In 6 video’s nemen we de stappen overzichtelijk en uitgebreid met je door:

Stap 1: Patroon & benodigdheden

Dit project is heel geschikt om met al jouw restjes stof een vrolijke ontbijt tafel te maken! Wat heb je nodig:

  • Het patroon, download het hieronder (dit is inclusief naadwaarde):
  • Restjes stof voor de binnen en de buitenkant van minimaal 10cm hoog. Wij gebruiken 100% katoen, maar eigenlijk is alle stof geschikt.
  • Fleece, sweat of french terry stof van minimaal 10cm hoog voor de vulling. Hier kun je ook wattine (een polyester tussenvulling voor gebruiken als je dat toevallig in huis hebt.
  • Vrolijke kleuren lint voor de lusjes, je gebruikt 6cm per lusje.
  • Garen, spelden, naaimachine, schaar & een zoom-maatje!

Stap 2: Stof & lint knippen

Per eierwarmer knip je 2x een buitenkant en 2x een binnenkant. Ook knip je 2x het patroondeel voor de vulling uit de dikkere stof per eierwarmer. Als laatste knip je een lintje van 6cm voor het lusje aan de eierwarmer.

Tip: Let er bij het knippen van de stof op dat het patroon in de juiste richting op de stof ligt. Het best houdt je de draadrichting voor alle geknipte delen gelijk én let je erop dat de print van je stofje de goede kant op wijst. Bijvoorbeeld een zonnebloem heb je het liefst rechtop op de eierwarmer.

Stap 3: Spelden & naaien buitenkant eierwarmer

Plaats het lintje dubbelgevouwen als een lusje bovenin de ronding op een van de twee stofdelen voor de buitenkant van de eierwarmer en speld vast. Leg nu de twee stofdelen voor de buitenkant met de goede kanten op elkaar (de lus zit daartussen nu vast gespeld). Leg aan op de slechte kant van de stof van zowel de voor als de achterkant een patroondeel van de vulling. Speld vervolgens deze vier lagen stof op elkaar en naai op persvoet-breedte langs de rand. Laat de onderkant open.

Knip de helft van de naadwaarde rondom weg om een mooie ronding in je eierwarmer te krijgen.

Stap 4: Spelden & naaien binnenkant eierwarmer

Leg de twee stofdelen voor de binnenkant met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai op persvoet-breedte langs de rand en laat de onderkant open.

Knip de helft van de naadwaarde rondom weg.

Stap 5: In elkaar naaien van de binnenkant & buitenkant van de eierwarmer

Draai de buitenkant van de eierwarmer met de goede kant van de stof naar buiten. Gebruik je vingers om de ronde naad mooi naar buiten te duwen. Schuif nu de buitenkant van de eierwarmer in de genaaide binnenkant van de eierwarmer, zodat de randjes van de stof aan de onderkant tegen elkaar komen te liggen.

Speld de randen van de stof op elkaar en laat een keergat van 3cm open, geef dit duidelijk aan met spelden. naai rondom op persvoet breedte. Laat nu dus een stukje van 3cm open als keergat, hecht hier goed aan en af.

Stap 6: Keren en doorstikken van de eierwarmer

Je kunt nu het keergat in de ondernaad gebruiken om de eierwarmer met de goede kant van de stof naar buiten te keren. Speld vervolgens het keergat dicht door de stof zó op elkaar te leggen dat het onderrandje doorloopt met dat wat al genaaid is. Stik de eierwarmer langs de onderrand rondom door, hierbij naai je het keergat direct dicht.

En passen maar….schuif de eierwarmers over je eitje!

We zijn heel benieuwd naar jouw resultaat! Stuur je ons een foto of berichtje op ons e-mail adres info@atelierkleurstof.nl?Zin in meer? | Meld je aan voor onze wekelijkse naailessen!

Wil jij de basis van het naaien goed leren óf juist de fijne kneepjes en nieuwe technieken? Meld je dan aan voor onze wekelijkse naailessen. In een gezellige groep heb je wekelijks een creatief & ontspannen moment voor jezelf in ons inspirerende en gezellige atelier in Leiden.

We hebben groepen voor kinderen, tieners en volwassenen voor zowel beginners als gevorderd! Je maakt wat je wil maken en leert dus wat je wil leren. Bekijk ons totale aanbod en rooster hier!