Altijd al eens kennis willen maken met lingerie naaien? Heb je meer ervaring en wil je wat nieuws proberen of heb je een patroon dat je nog niet alleen aandurft? Kom naar onze tweedaagse workshop “lingerie algemeen” en maak je eerste bh, bralette, slip, bikini of badpak of verdiep je kennis.

Onze docentes Mirjam en Ingeborg leren je in twee dagen de basis en helpen je verder met jouw project. In het atelier zijn verschillende patronen aanwezig voor zowel lingerie als badkleding die je kunt gebruiken, maar je kunt ook een eigen patroon meenemen.

Omdat smaken verschillen en dit een heel algemene workshop is, zijn materialen niet inbegrepen. In het atelier zijn basisstoffen en kant in wit/gebroken wit te koop en we hebben elastiek en voering voor badkleding. Materiaalpakketten kun je onder andere kopen bij Kantjeboord in Amsterdam of Lijfgoed in Montfoort. Neem gerust contact met ons op voor vragen, de docentes helpen je graag op weg.

Prijs: € 170,- per persoon

Moeilijkheidsgraad

Ervaring in lingerie maken is niet nodig. We gaan er wel vanuit dat je weet hoe je met een naaimachine omgaat.

Inbegrepen in de prijs

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, (stoom)strijkijzer, hoge kniptafels, patronen, patroonpapier en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Zelf mee te nemen

  • Materiaal voor het project waaraan je wilt werken. Zie ook de beschrijving van de workshop.
  • Stofschaar
  • Spelden

Tip: Het beste gebruik je je eigen naaimachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.

Tijd

Deze workshops worden gegeven in reeksen van 2 lessen.

Je doet mee in een vaste kleine groep (maximaal 6 cursisten):

  • Dag-reeks 10:00 – 15:00 (incl. half uur lunchpauze)
    • Data: op aanvraag

Je doet mee in een vaste kleine groep van maximaal 8 cursisten.

Tip: Neem een goed zittend stuk ondergoed mee zodat je de maat van onze pasmodellen ook daarmee kunt vergelijken.

Locatie

De lingerie-reeks vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Heb je vragen over de stof of de maten? Stuur ons een mailtje via info@atelierkleurstof.nl.

Opgelet! De lingerie reeks gaat door bij minimaal 4 cursisten en is gepland op vaste dagen. Daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Voorafgaand aan de reeks ontvang je een factuur die je voldoet uiterlijk 1 week voor de start van de reeks. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. 


Lingerie: oneindig veel mogelijkheden ter inspiratie