Ontzettend trots ben ik op de nominatie van ons mondkapjes-initiatief voor de Libelle STER Award 2020! Libelle selecteerde 12 STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat, met voor 2020 de nadruk op het helpen van een ander in de spannende Corona tijd.

Onze nominatie is er gekomen dankzij de belangeloze inzet en steun van iedereen die mee hielp, op zoveel verschillende manieren. Stemmen jullie op Atelier Kleurstof om er een fantastische finale van te maken?  


Wat is er gebeurd? we naaiden ruim 17.000 mondkapjes voor de zorg!

Toen tijdens de uitbraak van het Corona virus bleek dat er een mondkapjes tekort dreigde & het atelier gesloten was – zijn we aan de slag gegaan! Onze video tutorial om mondkapjes te maken voor onze cursisten werd landelijk overgenomen en zo werden wij een distributie punt van vrijwillig genaaide mondkapjes.

Ruim 400 vrijwilligers sloten zich aan bij ons team en maakten mondkapjes voor zorginstellingen waar tekorten waren om goede zorg te kunnen blijven leveren. Meer dan 1000 instanties wisten ons te bereiken om de mondkapjes aan te vragen.

Zó bijzonder om te zien hoeveel mensen belangeloos een ander hebben geholpen. Nadat de zorg voorzien was zijn we de resterende mondkapjes gaan verkopen ten behoeve van LUMC Research Foundation voor onderzoek naar virusremmers bij Covid-19. Een totaal bedrag van €3140 hebben we al bij elkaar gebracht. Ontzettend dankbaar en trots ben ik dat we met Atelier Kleurstof op deze manier iets hebben kunnen betekenen in deze enorm spannende tijd!

Creatieve groet,

Marlous


Een kijkje achter de schermen:


Een greep uit de 17.000 mondkapjes in beeld:


Het artikel uit de Libelle kun je hier lezen: