Leer je eigen lingerie naaien en je hebt voor altijd de perfect passende set in huis. Onze docentes Ingeborg en Mirjam delen graag hun jarenlange ervaring met lingerie maken in de workshop Bralette!

In deze reeks maak je een bralette en een bijpassende slip* in jouw eigen maat vanaf een bestaand patroon. We helpen je met het bepalen van de juiste maat.

Uiteraard leer je ook de speciale technieken die in lingerie gebruikt worden voor het aanzetten van elastiek en het verwerken van lycra. Omdat ervaring en snelheid per persoon verschillen, werk je op eigen tempo aan je set waarbij we uiteraard ook nog algemene en persoonlijke uitleg geven.

Na deze reeks kun je het model in elke stof of samenstelling die je mooi vindt gaan maken – jouw lingerie collectie paste nog nooit zo goed. We werken in kleine groepjes van maximaal 6 cursisten: een gezellig, creatief en leerzaam moment voor jezelf!

*Of je de bijpassende slip ook in de les kunt afronden is afhankelijk van je ervaring. De technieken voor het maken van de slip worden ook in de bralette gebruikt. Eventueel kun je de slip na de workshop thuis (af)maken.

Prijs: € 170,- per persoon (4 lessen)

Moeilijkheidsgraad

We gaan er bij deze workshop vanuit dat je goed met je naaimachine overweg kunt. Speciale voorkennis is niet nodig.

Inbegrepen in de prijs

In de prijs is een materiaalpakket inbegrepen dat we speciaal voor deze reeks samenstellen. Er is keuze uit verschillende kleuren en prints/kantjes en het pakket bevat alles dat je nodig hebt qua stof en fournituren. Wil je liever je eigen materiaal gebruiken, neem dan even contact op.

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, (stoom)strijkijzer, hoge kniptafels, patronen, patroonpapier en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Tip: Het beste gebruik je je eigen naaimachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.

Tijd 

Deze workshops worden gegeven in reeksen van 4 avondlessen of 2 zaterdagen van 10:00 tot 14:30.

Je doet mee in een vaste kleine groep (maximaal 6 cursisten):

  • Maandagochtend 10:00-12:00 uur
    Startdatum in overleg – stuur ons een bericht als je interesse hebt!
  • Dag-reeks 10:00 – 14:30 (incl. half uur lunchpauze)
    Startdatum in overleg – stuur ons een bericht als je interesse hebt!

Je kunt de bralette ook maken in de algemene reeks op 25 februari en 4 maart 2023. Voor meer informatie over de reeks Lingerie algemeen, klik hier.

Tip: Neem een goed zittend stuk ondergoed mee zodat je de maat van onze pasmodellen ook daarmee kunt vergelijken.

Locatie

De lingerie-reeks vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Inschrijven

Inschrijven per e-mail: info@atelierkleurstof.nl. Vermeld je naam, e-mail, telefoon en de gewenste reeks waar je aan mee zou willen doen. Stuur ons ook graag de maten van de lingerie die je zou willen maken.

Opgelet! De lingerie reeks gaat door bij minimaal 4 cursisten en is gepland op vaste dagen. Daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Voorafgaand aan de reeks ontvang je een factuur die je voldoet uiterlijk 1 week voor de start van de reeks. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. 


Lingerie: oneindig veel mogelijkheden ter inspiratie