Kleding en accessoires maken is onze passie en graag leren we jou hoe je dat zelf kunt doen. Nieuw achter de naaimachine of naai je liever onder begeleiding? Dat kan beide. In onze algemene naailes kun je werken aan je eigen kledingstuk of accessoire, in je eigen tempo op je eigen niveau. 

In de algemene naailessen kun je terecht voor het maken van zowel kinderkleding als volwassen kleding. Je leert hoe je van een bestaand patroon tot een volwaardig kledingstuk of accessoire komt. Ben je al gevorderd? Dan leren we je graag de handige kneepjes die het naaien zoveel leuker maken.

Wel zo gezellig, inspirerend en heel productief om iedere week met je eigen vaste clubje te werken! Met een groepje van maximaal 8 cursisten heb je een wekelijkse creatief en gezellig moment voor jezelf.

Prijs: € 25 per les van 2 uur *

  • Start met het reguliere abonnement per 12 lessen en betaal in 1x € 290 of in 2x € 150.
  • Start met het proefabonnement van 6 lessen voor € 157,50. Na het proefabonnement ga je verder in het reguliere abonnement en betaal je per 6 of 12 lessen.

*Bekijk hier de spel(d)regels die horen bij ons abonnement.Inbegrepen in de prijs

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, stoomstrijkijzer, hoge kniptafels, patroonbladen, patroonpapier, scharen, meetgereedschap, tekenspullen en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Ook bieden we een selectie stoffen en fournituren te koop aan. Op basis van onze ervaring in de naailessen hebben we kwaliteits-stoffen geselecteerd voor jouw projecten tijdens de naailessen. Ook hebben we garen en alle andere fournituren in huis. Eigenlijk alles om jouw (kinder)kleding of accessoires tot de mooiste creatie te maken!

Notabene: Het beste neem je je eigen naaimachine mee tijdens de lessen, daarvan leer je het meest.

Voor wie?

Je bent welkom van beginner tot gevorderd: je werkt op je eigen niveau. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen.

Tijd

De lessen worden gegeven op:

De lesdata zijn vooraf bekend, we houden rekening met schoolvakanties en feestdagen.

Locatie

De naailessen vinden plaats in ons eigen Atelier Kleurstof in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor de route.

Voorbereiding

Tips voor de eerste les: het is handig om thuis alvast te bedenken wat je wilt maken, bijvoorbeeld een (simpel) kledingstuk of accessoire. Je hebt voor kinderkleding de maten van je kind nodig (bovenwijdte, taille, heupwijdte en lichaamslengte).

Als je thuis verder wilt werken tussen de lessen door, raden we je aan een naaisetje aan te schaffen met de basis benodigdheden om van patroon tot kledingstuk te werken. Bekijk hier een overzicht zoals wij het vaak gebruiken tijdens de lessen.

Inschrijven voor Naailes Algemeen

Onze wekelijkse naailessen hebben de vorm van een abonnement. Je doet mee vanaf 12 lessen en hebt daarna een opzegtermijn van 3 weken. Inschrijven kan via onderstaande button of per e-mail: info@atelierkleurstof.nl


Na 25 jaar weer aan de slag met stofjes, dankzij fijne hulp van Atelier Kleurstof

Het was meer dan 25 jaar geleden dat ik voor het laatst mijn naaimachine had gebruikt, dus ik wilde graag onder begeleiding weer eens aan de slag met stofjes. Precies wat ik hoopte, is gebeurd: met de hulp van een super goeie naai-juf krijg ik de slag weer te pakken. Ze helpt me waar het nodig is, en geeft handige suggesties als het kan. Mooie locatie, leuke medeleerlingen en na een mooi bloesje nu bezig met mijn jaren 70 bananenschil-banenrok 🙂 Saskia

Saskia de Vries

Leerzame en gezellige naailes

Ik ben nu een jaar geleden begonnen met deze naailessen. Ik ben begonnen bij het begin. Draad inrijgen, verschillende steken naaien, patroon tekenen en maken maar. Inmiddels ben ik meerdere verschillende tassen, korte broeken, t-shirts, truien, knuffelberen verder. Nu een jaar verder heb ik nog steeds vragen, maar leer ik elke keer weer.

Naast dat ik veel leer, is het ook nog eens heel gezellig!

Henriette Versteegen

Heerlijke naailessen

Al een paar jaar volg ik naailessen bij Atelier Kleurstof. Fijne ‘juffen’ met veel kennis die je helpen met het maken van kleding. Niet alleen rokken en jurken, maar ook tuinbroeken, jumpsuites en gevoerde winterjassen. Je werkt aan je eigen project, in je eigen tempo. Ik ben fan!

Yvonne

Geweldige naailessen

Ik heb enorm genoten van mijn naailessen! Ik had helemaal geen kennis en werd vanaf het begin goed meegenomen in de stappen. Ik heb super leuke kleertjes gemaakt voor mijn nichtjes die ze nog steeds met trots dragen!

Myrthe Vandermeer

Gezellig en leerzaam

Begonnen bij Marlous thuis aan de keukentafel en twee keer meeverhuisd naar een mooiere locatie. Knap hoe het atelier steeds professioneler is geworden, maar wel de gezellige en huiselijke sfeer heeft behouden. En wat ben ik trots als mijn meiden complimenten over hun kleding krijgen, die ik zelf genaaid heb.

Barbera