Kleding en accessoires maken is onze passie en graag leren we jou hoe je dat zelf kunt doen. Nieuw achter de naaimachine of naai je liever onder begeleiding? Dat kan beide. In onze algemene naailes kun je werken aan je eigen kledingstuk of accessoire, in je eigen tempo op je eigen niveau. 

In de algemene naailessen kun je terecht voor het maken van zowel kinderkleding als volwassen kleding. Je leert hoe je van een bestaand patroon tot een volwaardig kledingstuk of accessoire komt. Ben je al gevorderd? Dan leren we je graag de handige kneepjes die het naaien zoveel leuker maken.

Wel zo gezellig, inspirerend en heel productief om iedere week met je eigen vaste clubje te werken! Met een groepje van maximaal 8 cursisten heb je een wekelijkse creatief en gezellig moment voor jezelf.

Prijs: € 25 per les van 2 uur *

  • Start met het reguliere abonnement per 12 lessen en betaal in 1x € 290 of in 2x € 150.
  • Start met het proefabonnement van 6 lessen voor € 157,50. Na het proefabonnement ga je verder in het reguliere abonnement en betaal je per 6 of 12 lessen.

*Bekijk hier de spel(d)regels die horen bij ons abonnement.Inbegrepen in de prijs

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, stoomstrijkijzer, hoge kniptafels, patroonbladen, patroonpapier, scharen, meetgereedschap, tekenspullen en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Ook bieden we een selectie stoffen en fournituren te koop aan. Op basis van onze ervaring in de naailessen hebben we kwaliteits-stoffen geselecteerd voor jouw projecten tijdens de naailessen. Ook hebben we garen en alle andere fournituren in huis. Eigenlijk alles om jouw (kinder)kleding of accessoires tot de mooiste creatie te maken!

Notabene: Het beste neem je je eigen naaimachine mee tijdens de lessen, daarvan leer je het meest.

Voor wie?

Je bent welkom van beginner tot gevorderd: je werkt op je eigen niveau. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen.

Tijd

De lessen worden gegeven op:

De lesdata zijn vooraf bekend, we houden rekening met schoolvakanties en feestdagen.

Locatie

De naailessen vinden plaats in ons eigen Atelier Kleurstof in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor de route.

Voorbereiding

Tips voor de eerste les: het is handig om thuis alvast te bedenken wat je wilt maken, bijvoorbeeld een (simpel) kledingstuk of accessoire. Je hebt voor kinderkleding de maten van je kind nodig (bovenwijdte, taille, heupwijdte en lichaamslengte).

Als je thuis verder wilt werken tussen de lessen door, raden we je aan een naaisetje aan te schaffen met de basis benodigdheden om van patroon tot kledingstuk te werken. Bekijk hier een overzicht zoals wij het vaak gebruiken tijdens de lessen.

Inschrijven voor Naailes Algemeen

Onze wekelijkse naailessen hebben de vorm van een abonnement. Je doet mee vanaf 12 lessen en hebt daarna een opzegtermijn van 3 weken. Inschrijven kan via onderstaande button of per e-mail: info@atelierkleurstof.nl