Leer je eigen lingerie naaien en je hebt voor altijd de perfect passende set in huis. Onze docentes Ingeborg en Mirjam hebben samen zoveel goede ervaring met zelf lingerie naaien dat ze dat graag met jullie delen! In deze reeks maak je een beugel BH en een bijpassende slip in jouw eigen maat. We werken met basispatronen die in ons atelier aanwezig zijn en die je in de eerste les in jouw maat overtrekt. We hebben pasmodellen in verschillende maten liggen zodat je die kunt vergelijken met jouw maat of ze kunt passen. De docentes helpen zo nodig met wat kleine aanpassingen aan de pasvorm. Na deze reeks kun je het model in elke stof of samenstelling die je mooi vindt gaan maken – jouw lingerie collectie paste nog nooit zo goed. We werken in kleine groepjes van maximaal 6 cursisten: een gezellig, creatief en leerzaam moment voor jezelf!

Prijs: € 245,- per persoon (6 lessen inclusief materiaal-pakket)

Moeilijkheidsgraad

Deze reeks is voor gevorderden: je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je kunt goed met je naaimachine overweg en hebt met rekbare stoffen gewerkt.

Inbegrepen in de prijs

In de prijs is een materiaalpakket inbegrepen dat we speciaal voor deze reeks samenstellen. Er is keuze uit verschillende kleuren en prints/kantjes en het pakket bevat alles dat je nodig hebt qua stof en fournituren. Wil je liever je eigen materiaal gebruiken, neem dan even contact op.

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, (stoom)strijkijzer, hoge kniptafels, patronen, patroonpapier en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs. Let op: In verband met de Corona maatregelen vragen we tijdelijk iedereen zoveel mogelijk met eigen meegebracht materiaal te werken.

Tip: Het beste gebruik je je eigen naaimachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.

Tijd 

Deze lingerie-reeks bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Je doet mee in een vaste kleine groep (maximaal 6 cursisten):

  • Maandagochtend reeks | 10:00 tot 12:00 | 27/9, 11/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11
  • Maandagavond reeks | 19:45 tot 21:45 | 1/11, 8/11, 29/11, 6/12, 13/12, 20/12
  • Vrijdagavond reeks | 19:30 tot 21:30 | 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 10/12

Voorbereiding en opzet van de reeks

Voorafgaand aan de reeks geef je jouw maten door en kies je een materiaal pakket voor jouw set. We bieden op dit moment de maatrange aan vanaf 70 A t/m 105E. Tijdens de eerste les bekijken we welke maat voor jou het meest geschikt is en kunnen we zien waar je tijdens het naaien op moet letten om de pasvorm optimaal te laten zijn: bijvoorbeeld door een bepaalde materiaal keuze of afwerking te kiezen.

Je werkt in de lessen voor zowel de slip als de beugel bh vanaf een bestaand patroon. In de eerste les houden we rekening met wat uitloop: we starten met het bepalen van de juiste maat en het overnemen van het patroon. Tussendoor passen we de lingerie af zo vaak als nodig. De laatste les besteden we aan het afwerken van de set. Om te zorgen dat jouw lingerie-set aan het eind van de reeks af is, kan het nodig zijn dat je soms thuis iets afmaakt voor de volgende les begint.

Het patroon waar we mee werken biedt goede ondersteuning én vorm tijdens het dragen. Door de door de drie-delige cup in de BH kun je creatief combineren met kant en stof.

Tip: Neem een goed zittend stuk ondergoed mee zodat je de maat van onze pasmodellen ook daarmee kunt vergelijken.

Locatie

De lingerie-reeks vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Door de grote ruimte kunnen we deze reeks volledig Corona-proof aanbieden – we informeren je over onze maatregelen na aanmelden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

CORONA MAATREGELEN

Wij willen heel graag voor iedereen dat fijne moment van creatieve ontspanning verzorgen. Het is zo hard nodig in deze spannende tijd. Klik hier voor een inkijkje in hoe we dat aanpakken! 

Mochten de lessen niet door kunnen gaan vanwege Corona maatregelen, dan bespreken we in overleg vervangende data.

Inschrijven

Inschrijven per e-mail: info@atelierkleurstof.nl. Vermeld je naam, e-mail, telefoon en de gewenste reeks waar je aan mee zou willen doen. Stuur ons ook graag de maten van de lingerie die je zou willen maken.

Opgelet! De lingerie reeks gaat door bij minimaal 4 cursisten en is gepland op vaste dagen. Daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Voorafgaand aan de reeks ontvang je een factuur die je voldoet uiterlijk 1 week voor de start van de reeks. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. 


Lingerie: oneindig veel mogelijkheden ter inspiratie