TEAM GEMIVA MEELFABRIEK

In ons atelier werken we samen met het team van Gemiva bij de Meelfabriek. Team Meelfabriek werkt samen met de ondernemers op het terrein van de Meelfabriek aan verschillende activiteiten en ondersteunende werkzaamheden – het team maar ook de ondernemers gaan hier een hoop “leren en werken”! Het team van Gemiva bestaat uit wisselende krachten en werkt onder kundige begeleiding van Kim, Eline en Hiske.

De toppers van Gemiva zijn van alle markten thuis: ze helpen mee met koffie/thee rondes, helpen met het netjes houden van het atelier, voorzien in lunch en tussendoortjes tijdens de kids naaiweken, naaien mee aan voorbeeldjes en wijzen iedereen de weg! Op onze nieuwe locatie gaan ze ook ondersteunen in de verkoop van stof en fournituren, vast meehelpen in de kids & tiener naailessen en onder begeleiding van vrijwilligers naaien aan producten die ze zullen verkopen in hun eigen kado-winkel. Genoeg leuks om eens te komen kijken, we keep you posted!


STICHTING JEUGD EN CULTUURFONDS ZUID HOLLAND


Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld van kinderen (tot 18 jaar) waar thuis tijdelijk of langdurig weinig geld is, zodat ook zij mee kunnen doen. Je kunt via een intermediair aanmelden, dat is vaak de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam.

Klik hier voor meer informatie en welke intermediairs er in Leiden zijn.


STICHTING THUIS EN TOEKOMST SRILANKA

In samenwerking met de stichting thuis & toekomst zorgen we ervoor dat de naaimachines in Sri Lanka komen en ingezet worden om lokale gemeenschappen te leren naaien én daarmee zichzelf en elkaar te kunnen voorzien van kleding en werk. Lees daar meer over hier.


MONDKAPJES EN DE LIBELLE STER 2020

Tijdens de corona crisis in 2020 naaiden en verspreidden we met ons mondkapjes-initiatief in totaal 17200 mondkapjes voor de zorg. Een ongelofelijke prestatie en vooral een belangrijke bijdrage in het stoppen van het Corona virus. In samenwerking met wel 300 vrijwilligers, lokale ondernemers en elkaar hebben we dit kunnen doen. Daarvoor werden we ook nog in het zonnetje gezet door Libelle met het winnen van de Libelle STER award. Lees meer daarover hier. Het is een enorme eer om op deze manier zoveel waardering voor ons werk te mogen ontvangen!


atelier handicraft handwerk kinderkleding naaimachine naaicursus workshop haken poortgebouw cursus naaimachine naailes leiden naaimachine garen naailes haakles naaien naailessen haaklessen cursus