In samenwerking met Stichting Verwonder Om De Hoek in Leiden organiseren we drie keer per jaar de lesreeks “Upcycle Naailes voor Beginners!”. Het programma is speciaal samengesteld voor basisschool leerlingen (groep 5 t/m 8) uit de regio die willen kennismaken met naaimachine en stof. Een unieke kans om eens het werken met naaimachine en (bestaande) stof te leren kennen!

Wat ga je doen? Na een introductie met de naaimachine maak je een etui als start-project. Daarna kies je een van de 3 projecten die we hebben samengesteld voor deze lesreeks: een totebag, sweater óf kussen uit zelf samengestelde stof .

Prijs: € 25,- voor 6 naailessen van 2 uur

Let op: Aanmelden via de website van Verwonder om de hoekTijd

De lessen worden gegeven in blokken van 6 lessen op woensdag van 13:30 tot 15:30.

De lesdata van de blokken voor 2024/2025 zijn:

  • Reeks 1: 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10
  • Reeks 2: 16/10, 23/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11
  • Reeks 3: 8/1, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2

Komt het niet uit op deze tijden, maar wel interesse? Bekijk ook eens onze wekelijkse kinder/tienernaailessen – klik hier.

Voor wie?

Je kunt meedoen als je in groep 5 t/m 8 zit van een basisschool in de regio Leiden.

De lesreeks is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maximaal 8 deelnemers per lesreeks. De details van jouw uitvoering van de verschillende projecten bespreken we afhankelijk van je ervaring. Iedereen kan werken op zijn eigen tempo en krijgt begeleiding én uitdaging op zijn/haar eigen niveau.

Let op: heb je al eens mee gedaan? Dan kun je niet hiervoor aanmelden maar natuurlijk wel voor onze wekelijkse naailessen voor kids & tieners.

Locatie

De lesreeks vindt plaats in ons eigen Atelier Kleurstof in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Voorbereiding

We gaan upcyclen tijdens de naailesreeks: dat betekent dat je van iets bestaands iets nieuws maakt. We vragen je oude kleding en/of stoffen te verzamelen bij het project dat je kiest. Dat kan van alles zijn: lakens, theedoeken, gordijnen, kleding etc. Daarnaast mag je alles meenemen van stof/applicaties/mooie accenten die je graag in jouw project wil verwerken. Gebruik de foto’s onderaan deze pagina alvast ter inspiratie.

Voor de totebag van spijkerstof: oude spijkerbroeken, spijkerjasjes of anderszins spijkerkleding neem je mee.

Sweater uit oude sweaters/ T-shirt uit oude t-shirts: kies minimaal één oude sweater of t-shirt en neem er een aantal extra mee om jouw unieke upcycle sweater/t-shirt te maken

Kussen uit zelf samengestelde stof: neem een oud kussen mee en alle stofresten die je mooi vindt die je kunt vinden.


Inschrijven

Je kunt je alleen aanmelden via de website van Verwonder om de hoek.

Opgelet! De lesreeks gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Vooraf aan de lesreeks ontvang je een factuur – na betaling is jouw plekje gereserveerd. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na.