Een tas kun je precies zo maken dat hij perfect is voor jou! Zin om de wereld van het tassen-naaien in te duiken? Of heb je al ervaring en wil je een specifiek model leren maken? Dan zijn deze workshop-lessen perfect voor jou!

Je kunt voor 3 of 4 lessen inschrijven en werken aan een (of meerdere) tassen-project(en) naar keuze.

Prijs: € 32,50 per avond van 19:30 tot 22:00


Welke tas of etui ga jij maken?

We hebben een aantal unieke patronen in ons atelier. Bijvoorbeeld de projecttassen en de etuis voor naai- en/of brei accessoires. Deze zijn door Ingeborg zelf ontworpen! Maar we hebben ook een aantal andere leuke patronen voor kleine etuis, shoppers, handtassen of zelfs weekendtassen: voor ieder wat wils. Wil je zelf een patroon meenemen? Dat kan ook! 


Tijd

De themalessen worden gegeven op vrijdagavond in ons atelier van 19:30 tot 22:00 onder begeleiding van Ingeborg. Aanmelden kan voor 3 of 4 avonden per lesreeks, we hanteren een maximum van 8 cursisten:

  • Reeks 1: vrijdagavond 21 juni | vrijdagavond 28 juni | vrijdagavond 5 juli | vrijdagavond 12 juli – VOL

Moeilijkheidsgraad

Ervaring in tassen naaien is niet nodig. We gaan er wel vanuit dat je weet hoe je met een naaimachine omgaat. Wil je er even inkomen, dan kun je ook starten met een eenvoudig etui en daarna een groter project kiezen.

Vooraf aan de lessen reeks hebben we contact met je over wat je wil gaan maken. Bekijk door voorbeelden op deze pagina ook eens ter inspiratie! Geef op het aanmeld formulier jouw wensen alvast aan. We kunnen je dan een patroon adviseren en geven aan wat je nodig hebt. De boodschappenlijst sturen we inclusief webwinkels waar je eenvoudig terecht kunt. Ook hebben we veel materialen te koop in ons atelier.

Mocht je bij het inkopen vragen hebben, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Inbegrepen in de prijs

Ons atelier is een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, (stoom)strijkijzer, hoge kniptafels, patronen, patroonpapier en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Zelf mee te nemen

  • Materiaal voor het project waaraan je wilt werken. Zie het kopje “voorbereiding”.
  • Stofschaar
  • Spelden en/of klemmetjes (heb je deze niet? ze zijn ook bij ons te koop!)

Tip: Het beste gebruik je je eigen naaimachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.

Locatie

De thema-lessen tassen vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.

Opgelet! De thema lessenreeks gaat door bij minimaal 5 cursisten en is gepland op vaste dagen. Daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Voorafgaand aan de reeks ontvang je een factuur die je voldoet uiterlijk 1 week voor de start van de reeks. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. 


Tassen: oneindig veel inspiratie!