Hallo, ik ben Ingeborg de Lange. Kleding maken is mij “met de paplepel ingegoten”. Nou ja, bijna dan. Al jong begon ik met poppenkleertjes en op mijn 11e maakte ik mijn eerste broek. Sindsdien heb ik heel wat genaaid en heb ik onder andere de lerarenopleiding voor textiele werkvormen afgerond. 

Na de opleiding ben ik in de automatisering terecht gekomen (o.a. als docent) en kleding maken is een hobby gebleven. Wel een hobby waaraan ik veel tijd aan bleef besteden: ik heb veel interesse in de technieken en probeer graag wat nieuws uit. Ook heb ik cursussen gevolgd, o.a. voor de klassieke kleermakerstechnieken.

Onder mijn tweede naam Sigrid kun je me op het internet vinden: op mijn blog  https://sigridsewingprojects.blogspot.com/ laat ik al meer dan 10 jaar zien wat ik maak en vind het dan ook vooral leuk om te laten zien hoe ik het maak. Op instagram kun je me hier vinden: https://www.instagram.com/sigridsewing/

Bij Atelier Kleurstof wil ik graag mijn enthousiasme voor het zelf kleding maken met de cursisten delen. Ik zal op woensdagochtend en op donderdagavond les geven. Heb je een speciale wens of techniek die je eens zou willen proberen dan is dat natuurlijk altijd bespreekbaar.

Een meer bijzonder specialisme is lingerie maken. Nadat ik daarmee begonnen ben, heeft dat altijd mijn speciale interesse gehad. Zo leuk om je eigen setjes te maken die goed passen en daarbij je eigen kleuren te kunnen selecteren. Bij Atelier Kleurstof wil ik ook de kennis over lingerie naaien graag met je delen.

Hartelijke groet,

Ingeborg