Dit leuke eiermandje maakt elke ontbijt tafel tot een feestje! Met Pasen voor de deur een ultiem naai projectje dachten wij! Leuk als kado of om gewoon voor jezelf te maken!

Wist je dat we voor kids & tieners de paasnaaidagen organiseren om deze toffe eierwarmers te naaien?Tutorial Eiermandje

Dit eiermandje is een leuk project voor zowel beginners als gevorderden – maak zelf een vrolijke ontbijttafel in een lekker avondje naaien! In 3 video’s nemen we de stappen overzichtelijk met je door:

Stap 1: Benodigdheden, knippen en eerste naad

Dit project is heel geschikt om met al jouw restjes stof een vrolijke ontbijt tafel te maken & super simpel naaien! Wat heb je nodig:

  • Het patroon: dat is een vierkant van 28x28cm inclusief naadwaarde.
  • Vrolijke stofjes met een minimale hoogte van 28cm. Wij gebruiken 100% katoen, maar eigenlijk is alle stof geschikt.
  • Fleece, sweat of french terry stof van minimaal 28cm hoog voor de vulling. Hier kun je ook wattine (een polyester tussenvulling voor gebruiken als je dat toevallig in huis hebt.
  • Garen, spelden, naaimachine en een schaar.

Knip 2x het patroondeel uit stof: eenmaal de binnenkant van het mandje en eenmaal de buitenkant van het mandje. De richting van de draad maakt niet veel uit bij dit patroon.

Speld het stuk stof voor de binnenkant op het stuk stof voor de buitenkant met de goede kanten op elkaar. Laat aan een van de randen een keergat van 3cm open, geef dit duidelijk aan met spelden zodat je er niet per ongeluk overheen naait. Naai de twee stukken stof nu langs de rand, op persvoet breedte, aan elkaar.

Knip nu van de naadwaarde de helft weg en knip de stof bij de hoekjes schuin af. Zo krijg je bij het keren mooie hoeken in het mandje.

Stap 2: Doorstikken langs de rand & sluiten keergat

Keer nu je werk door het keergat zodat de goede kanten van de stof buiten komen. Strijk je werkt waarbij je erop let dat je de naden goed uitduwt, zodat er een vierkant met scherpe randen ontstaat.

Speld vervolgens het keergat dicht door de stof hier zó op elkaar te leggen dat het onderrandje doorloopt met dat wat al genaaid is. Stik de stof rondom door langs de rand, hierbij naai je het keergat direct dicht.

Stap 3: Naaien van de figuurnaden en vouwen van het mandje

In de laatste stap ga je de vorm in je eiermandje maken, dit lijkt veel op origami! Het zijn 3 stappen:

  1. Vouw de genaaide vierkant zo dubbel dat er een rechthoek ontstaat waarbij de stof voor de binnenkant ook aan de binnenkant van de vouw zit. Naai een stukje van 2cm precies in het midden, haaks op de lange rand van de stof naar beneden. Hecht goed aan en af.
  2. Vouw nu de rechthoek open zover je kunt door aan de zijkanten te trekken. Plaats de randen van deze zijkanten op elkaar, waarbij het genaaide stukje uit stap 1 precies tussen de lagen, in het midden van de lange rand komt te zitten. Naai nu weer een stukje van 2cm precies in het midden, haaks op de lange rand van de stof naar beneden. Hecht goed aan en af.
  3. Trek nu de vier punten die je hebt uit elkaar zodat je een bloem vorm ziet ontstaan. Klap de uiterste puntje van elke hoek om, zodat de binnenstof een beetje te zien is aan de buitenkant. Gebruik je vingers om de bodem in je eiermandje uit te duwen.

Tadaa! Jouw eiermandje is klaar om 4 eitjes heerlijk warm te houden.

We zijn heel benieuwd naar jouw resultaat! Stuur je ons een foto of berichtje op ons e-mail adres info@atelierkleurstof.nl?Zin in meer? | Meld je aan voor onze wekelijkse naailessen!

Wil jij de basis van het naaien goed leren óf juist de fijne kneepjes en nieuwe technieken? Meld je dan aan voor onze wekelijkse naailessen. In een gezellige groep heb je wekelijks een creatief & ontspannen moment voor jezelf in ons inspirerende en gezellige atelier in Leiden.

We hebben groepen voor kinderen, tieners en volwassenen voor zowel beginners als gevorderd! Je maakt wat je wil maken en leert dus wat je wil leren. Bekijk ons totale aanbod en rooster hier!