Haute-couture naaien, een unieke kans! In samenwerking met OSO Couture organiseren we een masterclass waarin je een top leert maken waarbij verschillende haute-couture technieken aan bod komen. Deze top is uitvoerbaar in dunnere en dikkere stoffen: voor elk seizoen draagbaar.

Op zondag 19 april gaan we in ons atelier aan de slag om de stof voor de top te knippen en daarna te naaien. Daarbij word je natuurlijk begeleid door OSO zelf en onze eigen docente. Je krijgt advies over verschillende technieken om tot een mooi resultaat te komen en er is genoeg ruimte om vragen te stellen. 

Het basispatroon is de top zoals op de foto. Met een groep van maximaal 10 deelnemers maken we er een gezellige en productieve dag van!

Kies je eigen aanpak

Wil jij alleen haute couture technieken leren? Of juist uitgebreid leren tekenen aan een patroon? Deze masterclass bieden we in verschillende keuzes aan, bekijk ze hier:

Keuze 1: Je maakt de top uit eenvoudige katoenen stof op basis van een standaard-maat patroon. Hierna weet jij tot in de puntjes hoe je de verschillende haute-couture technieken kunt toepassen. Let op: dit patroon is niet perse gemaakt voor jouw eigen maat.

Keuze 2: Je maakt een passende top op maat uit haute-couture stof. Je bezoekt het atelier van OSO Couture om jouw maten te nemen – Achmed OSO maakt op basis daarvan het patroon van deze top speciaal op maat. Samen kies je een stof naar je smaak uit de selectie haute-couture stoffen. Deze top ga je op de dag van de masterclass onder begeleiding in elkaar zetten.

Extra optie: We bespreken een tweede dagdeel voorafgaand aan de masterclass waarbij je onder begeleiding van Achmed OSO zelf het patroon van de top aanpast naar je persoonlijke maat. Het patroontekenen staat op dit dagdeel centraal. (Alleen mogelijk bij voldoende animo, maximaal 8 deelnemers)

Prijs

  • Keuze 1 | € 350,- per persoon
  • Keuze 2 | € 490,- per persoon
  • Extra optie | € 200,- per persoon

Moeilijkheidsgraad

De masterclass is geschikt voor gevorderde naaisters. Dat wil zeggen: ruime ervaring met het naaien op de naaimachine en vaker een lockmachine gebruikt. Bekijk hier of je voldoende ervaring hebt voor dit niveau.

Inbegrepen in de prijs

  • Gebruik van basis-naaimachines, Babylock-lockmachine en Babylock-coverlockmachine. Advies: het beste gebruik je je eigen naaimachine en lockmachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.
  • Gebruik van scharen, spelden, meetlint, markeermateriaal en stoomstrijkijzer
  • Koffie, thee en lekkers
  • Een papieren patroon gemaakt door OSO.

Niet inbegrepen in de prijs

  • Naaimachine garen in de juiste kleur, bijpassend bij jouw top. Deze kun je bij de shop-in-shop van het Holland Stoffenhuis in ons atelier aanschaffen.

Mocht het niet lukken binnen de tijd dan plannen we samen een moment om de laatste details af te ronden. 

Tijd 

De masterclass vindt plaats op zondag 19 april van 9:30 tot 17:30. Lunch gebruik je op eigen gelegenheid. Lunchroom het Slachthuis bevindt zich recht tegenover ons atelier – reserveren kunnen we voor je doen. Eigen lunch meenemen is ook mogelijk.

Achmed OSO – OSO Couture 2019

Locatie

De masterclass vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.en openingstijden.

Aanmelden
Aanmelden kan hier of per e-mail: info@atelierkleurstof.nl
De aanmelding is pas definitief nadat je betaald hebt. De masterclass start bij minimaal 6 aanmeldingen.

OSO Couture Collectie

Een greep uit het prachtige werk van Achmed OSO.

Opgelet! Aanmeldingsgeld wordt niet terugbetaald bij annuleren of afwezigheid op de masterclass. Wij doen altijd ons uiterste best om jouw plaats nog in te vullen, indien dat lukt, dan wordt het inschrijvingsgeld wel terugbetaald. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na.