Ik ben Lieke, woon in Den Haag met mijn man en 2 meiden (van 13 en 11), en naaien zit vanaf mijn oma’s kant toch wel in het “bloed”. Ik heb zelfs de naaidoos van mijn oma nog thuis staan (met de BH haakjes van toen!). Toen ik klein was, heb ik een en ander uitgeprobeerd en van mijn moeder geleerd, maar vanaf dat mijn oudste geboren is heb ik het weer helemaal opgepakt. Eerst wekelijks 1 avond (op les), gewoon de tijd voor mezelf claimen door 1 avond vrij te houden om te naaien, werkte voor mij heel goed met kleine kinderen.

En hoe groter de kinderen werden hoe meer ik ging naaien, eigenlijk wel een verslaving! Ik maak nu zo goed als alles zelf, inclusief tassen. Ik test ook patronen voor diverse ontwerpers, en vind het dan vooral leuk om er een twist aan te geven (ben dol op colorblocken!), het net een beetje anders dan anders te maken.

Nadeel van een naaiverslaving is dat ik bijna niet meer gewoon kan winkelen omdat ik bij bijna alles denk: “dat kan ik zelf ook wel maken!”. De enige uitzondering is misschien spijkerbroeken. Maar het winkelen compenseer ik dan door in stoffenwinkels eindeloos te struinen en mooie stoffen uit te zoeken 😉

Ik hou er van om niet precies volgens het boekje te werken, dus een patroon net een beetje aanpassen als ik daar mogelijkheden in zie. Maar ook om soms de praktische oplossing te kiezen. Alhoewel ik ook een groot voorstander ben geworden van netjes werken, want dan wordt jouw kledingstuk of tas echt helemaal naar tevredenheid.

Bij Atelier Kleurstof kan ik mijn enthousiasme en pragmatische insteek op jou overbrengen. En zou ik je graag leren dat alles – met een beetje oefening en geduld – mogelijk is! Ik deel mijn creaties op Instagram en heb gemerkt dat daar een hele fijne naai community is met heel veel inspiratie: klik hier om dat te bekijken!

Groetjes Lieke