Mijn naam is Laura. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Vroeger was dat vooral heel veel te tekenen en te knutselen. Tegenwoordig doe ik dat liever met behulp van een naaimachine. Als klein meisje kon ik urenlang kijken hoe mijn moeder de kleding van ons gezin verstelde. Ik bleef haar vragen: ‘maar hoe doe je dat dan?’ In de jaren daarna ben ik begonnen met het mezelf eigen maken van het breien en haken. Dat deed ik met heel veel vallen en opstaan, om uiteindelijk toch achter de naaimachine (van mijn moeder) te kruipen. In het begin was dat vooral heel veel uitproberen.

Later begon ik voor mijn scoutinggroep een aantal kostuums te maken. Uiteindelijk vond ik de technieken, die ik mezelf geleerd had, niet meer genoeg en ben ik de opleiding tot costumière begonnen. Daar leer ik nog steeds veel technieken, maar het fijnste vind ik het toch wel om in mijn vrije tijd kledingstukken te maken en die met trots te dragen. Eén van de doelen die ik mezelf voor dit jaar heb gesteld is om geen kleding te kopen, maar alleen de stoffen te kopen die nodig zijn om alles zelf in elkaar te zetten. 

Je kunt mij ook vinden op een basisschool, waar ik les geef aan de groepen 1/2 en 3. Ik doe dat al een tijd en ik verwacht dat ik dit goed kan combineren met het geven van naailes. Niet alleen aan kinderen, maar ook aan volwassenen. Ik kan je bijvoorbeeld helpen bij het in elkaar zetten van een kledingstuk, ook wanneer je geen beschrijving of stappenplan hebt. Zo vind ik het ook interessant om te puzzelen, zodat het patroon van de stof op verschillende patroondelen doorloopt. Ook help ik je graag om restjes van stof in een kledingstuk te gebruiken, op zo’n manier dat niemand door heeft dat je eigenlijk te weinig stof had. 

Ik heb erg veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en jullie in de naailessen te zien.

Tot snel!

Laura

Een greep uit het werk van Laura: