Op de basisschool was handwerken al mijn favoriete vak. Dat ik na mijn opleiding aan het Nimeto – Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten – Utrecht hier mijn beroep van heb kunnen maken, was een groot geluk!

Zo’n 20 jaar ben ik werkzaam geweest als etaleur, decorateur en setdresser en gaf workshops op dit gebied. Ondertussen zette ik de eerste schreden in de haakwereld…. Na het eerste knuffeldoekje voor mijn zoontje was ik eigenlijk al verkocht.

Haken op “het platte vlak”, (zoals omslagdoeken, sjaals, dekens) biedt veel mogelijkheden. Toen ik het “3D” haken ontdekte was het hek van de dam. Haken biedt zó ontzettend veel mogelijkheden; éigenlijk kun je álles, maar dan ook álles haken! Van knuffel tot jurk, vlaggenlijn tot omslagdoek, maar ook kinderspeelgoed; gehaakte ijsjes en fruit voor de kinderkeuken, opbergmandjes. Je kunt het zo gék niet bedenken! 

Daarnaast kun je je haakwerk zo persoonlijk maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld de keuze van je kleurgebruik; elk pallet zorgt weer voor een ander design en andere sfeer. Ook de materiaalkeuze maakt je haakwerk uniek.

Haken is een ambacht. Al eeuwen en eeuwen wordt dit ambacht door gegeven aan anderen en ik vind het een voorrecht om deel uit te maken van deze ‘ketting’. 

Wat me blij maakt aan het geven van haaklessen en workshops, is de verbazing van de cursisten wanneer ze een object uit hun haaknaald hebben getoverd; ik ben dan ook écht trots op mijn cursisten en wat er tijdens mijn lessen allemaal tevoorschijn komt! 

Creatieve groetjes, Aswintha

Naast het geven van workshops en haaklessen werkt Aswintha ook aan de Ashi Crochet kinderkleding & accessoires die je ook kunt vinden in het shop-in-atelier bij ons!