Tijdens deze workshop reeks in de zomervakantie maken we de Mart Visser zomerjurk, een gratis patroon van Libelle. De jurk is heerlijk comfortabel en stijlvol, en geschikt voor ieder figuur. 

Draag de jurk met taille-lint om je taille te accentueren of om er eentje te creëren. Ervaren naaisters kunnen een pipingbiesje (bieskoord) meestikken in de naad van de schouderpas. Met beginners pakken we het patoon eenvoudiger aan. Het patroon is beschikbaar in de maten S tot XXL.

Met een groepje van maximaal 8 cursisten heb je een creatief en gezellig moment voor jezelf met een mooie jurk als resultaat. De lessen worden verzorgd door Caroline Schumacher.

Prijs: prijs op aanvraag

Inbegrepen in de prijs

Atelier Kleurstof biedt een inspirerende grote ruimte met naai- en lockmachines, stoomstrijkijzer, hoge kniptafels, patroonbladen, patroonpapier en een gezellige stamtafel met koffie en thee. Gebruik is allemaal inbegrepen in de prijs.

Ook bieden we een shop-in-shop van Holland Stoffenhuis met de nieuwste stoffen en fournituren.

Voor wie?

De jurk kan op twee manieren gemaakt worden. Hierdoor is de reeks zeer geschikt voor zowel beginnende als gevorderde naaisters.

Tijd

De lessen worden in blokken van 3 of 4 uur gegeven. De volgende data zijn beschikbaar:

  • Data op aanvraag

Graag horen we je voorkeur. Wanneer we een groepje van 6 cursisten hebben, zullen we starten met de reeks. Let op: het kan gebeuren dat in de vooraf bepaalde tijd de jurk niet helemaal af is – mocht dat zo zijn, zullen we tips meegeven om er thuis verder aan te werken. Óf je besluit mee te doen aan de wekelijkse naailessen natuurlijk :).

Op vakantie maar wel interesse? Vanaf september starten onze wekelijkse naailessen voor volwassen & kinderkleding weer – Klik hier om je aan te melden!

Locatie

De lessen vinden plaats in ons eigen Atelier Kleurstof in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Voorbereiding

Je downloadt zelf het gratis patroon hier. Je kan dit zelf printen op A4 formaat of laten printen in een copy shop op A0 formaat. Vooraf aan de reeks neem je het patroon over in jouw maat. Heb je vragen over welke maat of anderszins, dan helpen we natuurlijk graag per telefoon of e-mail.

De stoffen en fournituren dien je vooraf aan te schaffen. Na aanmelding nemen we contact op om te bespreken wat handig is om te kopen.

Inschrijven

Inschrijven per e-mail: info@atelierkleurstof.nl. Vermeld je naam, e-mail, telefoon en de gewenste data die je mee zou willen doen.

Opgelet! De zomerreeks gaat door bij minimaal 6 cursisten. De zomerreeks is gepland op vaste dagen. Daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na.