Mis jij de naailessen ook zo sinds de lockdown? Toe aan een creatief moment voor jezelf? Met de live sew-a-long lessen willen we jou dat fijne gevoel van creatief bezig zijn met naaimachine en stof weer even geven. We houden de groepjes klein en de projecten behapbaar zodat je in een gezellige sfeer aan de slag kunt. We zien jullie natuurlijk het allerliefst in real-life in ons atelier – tot die tijd maken we er het beste van!

Prijs: voor de sew-a-long naailessen kun je jouw naaileskaart gebruiken zoals je gewend bent!

Heb je (nog) geen naailes in ons atelier en zou je wel mee willen doen? Stuur ons een berichtje met je voorkeur voor thema en we bekijken of we een aparte sew-a-long kunnen opzetten.

Wat gaan we maken?

We hebben een continu aanbod van sew-a-long thema’s waarvoor je kunt aanmelden. Zodra er zes aanmeldingen voor een thema zijn, plannen we in overleg met de groep de lesdata. Je maakt je eigen project tijdens de naailessen en de docente naait mee. Doordat jullie aan hetzelfde soort project werken zijn alle vragen, tips & tricks voor iedere deelnemer handig om te weten!

Actuele thema’s voor volwassenen zijn:

Actuele thema’s voor kids & tieners zijn:

Staat jouw voorkeur er nu niet bij? Stuur ons een e-mail en we bekijken wat of we dit thema kunnen toevoegen!

Hoe werkt het?

We helpen je voorafgaand aan de eerste les met een patroon op maat & de benodigdheden. Als nodig komen we jouw papieren patroon bij je thuis brengen en kunnen we dat combineren met levering van je bestelling bij Holland Stoffenhuis voor de verdere benodigdheden. Precies zoals je gewend bent van de naailessen in het atelier, maar dan aan huis!

Je ontvangt een link voor de online meeting van jouw sew-a-long thema. Samen met de docente & de andere cursisten naai je live, via de online verbinding, jouw eigen project. De docente naait zelf mee zodat je alle tips&tricks kunt zien én zodat je meteen antwoord krijgt op jouw vragen tijdens het naaien. Een groep bestaat uit maximaal 8 cursisten, zodat het een gezellige en persoonlijke naailes blijft: een momentje creatief en ontspannen voor jezelf vanuit huis!

Voorbereiding

Na aanmelding heb je per e-mail contact met ons over de voorbereiding:

Patroon: We werken per thema met een basis patroon, dit kunnen we aanpassen in overleg. Je ontvangt voorafgaand aan de eerste naailes een papieren patroon in jouw maat thuis. Hier voeg je zelf nog naadwaarde aan toe en je knipt het uit. 

Benodigdheden: Tijdens ons contact vooraf aan de eerste naailes bespreken we wat je nodig hebt. We kunnen in samenwerking met Holland Stoffenhuis in Katwijk jouw benodigdheden bij je thuis leveren, tegelijk met het patroon. Je wast de stof vooraf aan de naailes & strijkt indien nodig.

Online verbinding: Je hebt voor de naailessen een computer, telefoon of tablet verbonden met internet nodig met een werkende camera & microfoon.

Thuis-atelier: Tijdens de live sew-a-long heb je eigenlijk alles nodig dat je normaal in een naailes in het atelier gebruikt. Zorg dat je het allemaal bij de hand hebt zodat je tijdens de naailes goed verder kunt.

Speldregels

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@atelierkleurstof.nl met daarin je naam, e-mail, telefoonnummer en de sew-a-long waar je aan deel wil nemen. We plannen de nieuwe data zodra we een groep van 6 cursisten bij elkaar hebben.

Voor de sew-a-long naailessen kun je de naaileskaart gebruiken zoals je gewend bent. Heb je meer lessen nodig dan nog op je kaart staan, dan verlengen we de kaart ook weer. We houden je daarvan natuurlijk op de hoogte.

Mocht je in losse lessen mee willen doen dan geldt een tarief van €21 per naailes. Je ontvangt een factuur voorafgaand aan de eerste naailes van je gekozen thema. Je deelname is verzekerd wanneer de factuur is voldaan.

Afmelden kan tot 17:00 op de dag voorafgaand aan de naailes. Ben je later, dan gaat de les af van je leskaart.

We werken voor de online verbinding met Google Meet – daarvoor ontvang je een uitnodiging zodra er voldoende aanmeldingen zijn voor jouw gekozen thema/data.

De sew-a-long naailessen gaan door bij minimaal 6 deelnemers en hebben maximaal 8 deelnemers.

Mocht het niet lukken om binnen de geplande lessen je project af te ronden en heb je nog hulp nodig, dan kun je nog een extra uitlooples nemen.

Thema’s voor volwassenen

Voor volwassenen en tieners&kids hebben we aparte thema’s.

Klik hier voor kids & tieners. Hieronder vind je de thema’s voor volwassenen:

Sweater(dress) voor volwassenen en kids

Een zachte en warme sweater voor jezelf of een van de kinderen. Voor wie wil kan dit natuurlijk ook een sweaterdress zijn!

Docente: Caroline

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Dinsdagavond van 19:45 tot 21:45 | 3 lesweken

Niveau: Gevorderde beginner, je kunt werken met belegdelen.


Baby broek & muts

Voor de kleine spruit een leuk setje of als kraam cadeau!

Docente: Clarije

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Woensdagochtend van 9:30 tot 11:30 | 2 lesweken

Niveau: Beginners, je kunt werken met een naaimachine.


Sweaterbroek voor kids

Een zachte warme broek goed voor in elke kindergarderobe. Voor de kleine kids in vrolijke prints, voor de wat oudere kids in mooie stoere sweatstoffen ook leuk!

Docente: Marlous

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Woensdagavond van 19:45 tot 21:45 | 2 lesweken

Niveau: Beginners, je kunt werken met een naaimachine.


Flared pants voor volwassenen & kids

Wie kent ze niet? De flared pants van stretch-rib-velours of andere zachte stoffen met rek. Super in de mode en heel leuk om te naaien! Voor jezelf, de kids of gewoon allebei?

Docente: Monique

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Donderdagavond van 20:00 tot 22:00 | 2 lesweken

Niveau: Gevorderde beginner, je kunt werken met rekbare stof


Shopper met details 

Een leuke tas naaien is altijd goed! In een shopper kun je veel verschillende details toevoegen, afhankelijk van je eigen voorkeur en niveau.

Docente: Ingeborg

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Vrijdagochtend van 9:30 tot 11:30 | 2 lesweken

Niveau: Beginners, je kunt werken met een naaimachine


Thema’s voor kids en tieners

Hieronder vind je de thema’s voor tieners en kids vanaf 8 jaar:

Sweater

Sweater-weather? Jij maakt je eigen sweater om heerlijk zacht en warm mee thuis te werken!

Docente: Laura

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:30 | 3 lesweken

Niveau: Gevorderde beginner, je kunt werken met belegdelen


Shopper

Een mooie shopper naaien is altijd goed! Leuk om je school- of sportspullen in mee te nemen óf als kado voor je vriendin?

Docente: Maaike

Data: elke week – stuur een mail voor de eerstvolgende start datum

Tijd: Donderdagmiddag van 15:30 tot 17:30 | 3 lesweken

Niveau: Beginners, je kunt werken met een naaimachine


Aanmelden

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@atelierkleurstof.nl met daarin je naam, e-mail, telefoonnummer en de sew-a-long waar je aan deel wil nemen.