De 21ste juni, de DAG van de MidzomerNACHT, is éxtra feestelijk dit jaar. Leiden viert dan het 10-jarig bestaan van het Stadslab, met een Midzomerdag, op tien plekken in het Singelpark.

Atelier Kleurstof doet mee – het Poortgebouw van De Meelfabriek ligt aan het Leidse Singelpark! We hebben twee korte workshops in petto: Oud Hollands Ambacht in een modern jasje is ons thema. Doe mee en ga aan de slag met naaimachine of haaknaald om een hip t-shirt/broekje of bloemenslinger te maken.

Workshop: Bloemenslinger Haken

Tijdens deze inloop-workshop kun je even proeven aan wat haken nu precies is. We willen je inspireren en de basis beginselen uitleggen! Daarbij maken we een vrolijke bloemenslinger in een groepje van maximaal 8 personen. Hopelijk pik je de draad lekker op en zien we je terug tijdens onze wekelijkse haaklessen of tijdens een van de workshops!

Prijs: € 5,00

Moeilijkheidsgraad
Deze cursus is specifiek gericht op beginners. Als je lang geleden gehaakt hebt en je kennis en vaardigheden weer op wilt halen, ben je natuurlijk ook welkom!

Inbegrepen in de prijs
Garens, patroon, gebruik van haaknaalden en ander haakgereedschap, koffie & thee.

Tijd
Vrijdag 21 juni 2019 – tussen 10:00 en 17:00 kun je ieder uur aanschuiven. Vooraf aanmelden is fijn via info@atelierkleurstof.nl maar aanschuiven mag ook.

Locatie
De workshop bloemenslinger haken voor beginners vindt plaats in ons eigen Atelier Kleurstof in de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Workshop Tricot Naaien: T-shirt of Broekje

Kom gezellig en creatief aan de slag om een broek of t-shirt voor kids te maken. In een ochtend of middag leer je de basics van werken met de naaimachine & het maken van kinderkleding. We werken aan een vooraf gekozen patroon met vrolijke tricot kinderstoffen. Door je eigen stofkeuze wordt het resultaat precies in de stijl die jij wil. Met een groepje van maximaal 8 deelnemers ben je heel ontspannen bezig met een uniek resultaat!

Prijs: € 37,50 per persoon

Inbegrepen in de prijs
Gebruik van de naaimachine
Gebruik van de overlockmachine
Gebruik van scharen, spelden, meetlint, markeermateriaal en stoomstrijkijzer
Ruim koffie, thee en lekkers
Het patroon in jouw gewenste maat op papier & een werk instructie

Niet inbegrepen in de prijs
Stof, garen en fournituren zijn niet inbegrepen. Deze kunnen bij de shop-in-shop van het Holland Stoffenhuis in ons atelier gekocht worden.

Technieken
Werken met rekbare stoffen
Aanzetten van boordjes

Tijd
Op vrijdag 21 juni van 10:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 15:30. Mocht het niet lukken binnen de tijd dan ben je welkom tijdens het inloop-naaicafé op woensdagochtend en vrijdagochtend.

Kom je graag op een ander moment of met een door jou samengestelde groep? Neem contact op via info@atelierkleurstof.nl of 06-54151224.

Voorbereiding
Vooraf bespreken we de benodigde maat van het patroon. Ook bespreken we de benodigde stof, garen en fournituren samen. Tot een half uur voorafgaand aan de workshop kun je in het atelier terecht om deze aan te schaffen in de shop-in-shop van Holland Stoffenhuis.

Locatie
De workshop vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Inschrijven
Inschrijven kan via info@atelierkleurstof.nl
De workshop start bij minimaal 4 inschrijvingen.

MidzomerDAG in Leiden