Haute-couture naaien, een unieke kans! In samenwerking met OSO Couture organiseren we een masterclass waarin je je eigen rok op maat kunt maken uit bijzondere haute-couture stof. Na een persoonlijk advies van OSO ontvang je jouw patroon op maat en kies je uit de mooiste kwaliteit stoffen van OSO. Op zondag 13 oktober gaan we in ons atelier aan de slag om de rok te knippen en naaien. Daarbij word je begeleid door zowel onze eigen docente als OSO zelf. Je krijgt advies over verschillende technieken om met jouw stofkeuze tot een mooi resultaat te komen. 

Het basispatroon is een rok met een A-lijn waarin aanpassingen gedaan kunnen worden afhankelijk van je figuur en je stofkeuze. Het model is uitvoerbaar in mooie gladde stof, warmere wollen stof of feestelijke design-stof. Met een groep van maximaal 12 deelnemers maken we er een gezellige en productieve dag van!

Prijs: € 300,- per persoon

Moeilijkheidsgraad

De masterclass is geschikt voor gevorderde naaisters. Dat wil zeggen: ruime ervaring met het naaien op de naaimachine en wel eens een lockmachine gebruikt. Bekijk hier of je voldoende ervaring hebt voor dit niveau.

Inbegrepen in de prijs

  • Gebruik van basis-naaimachines, Babylock-lockmachine en Babylock-coverlockmachine. Advies: het beste gebruik je je eigen naaimachine en lockmachine – daarmee ben je vertrouwd en zul je makkelijker door kunnen werken.
  • Gebruik van scharen, spelden, meetlint, markeermateriaal en stoomstrijkijzer
  • Koffie, thee en lekkers
  • Een papieren patroon voor jou op maat gemaakt door OSO.
  • Unieke stof na keuze & overleg met OSO: voldoende voor het maken van een rok op knielengte. Eventueel: extra stof voor het maken van een lange rok. Dit kan tegen een meerprijs.
  • Fournituren bijpassend bij jouw rok: een rits, voldoende versteviging/band en lockgaren.

Niet inbegrepen in de prijs

  • Naaimachine garen in de juiste kleur, bijpassend bij jouw rok. Deze kun je bij de shop-in-shop van het Holland Stoffenhuis in ons atelier aanschaffen.

Tijd 

De masterclass vindt plaats op zondag 13 oktober van 9:30 tot 17:30. Lunch gebruik je op eigen gelegenheid. Lunchroom het Slachthuis bevindt zich recht tegenover ons atelier – reserveren kunnen we voor je doen. Eigen lunch meenemen is ook mogelijk.

Mocht het niet lukken binnen de tijd dan plannen we samen een moment om de laatste details af te ronden. 

Voorbereiding

Vooraf aan de masterclass plan je een bezoek aan OSO Couture in Oegstgeest. In de sfeervolle winkel ben je, op afspraak, van harte welkom om samen met OSO jouw rok te bespreken. OSO zal je maten nemen en het patroon op maat mee geven. Ook bespreken jullie welke stof mooi past bij wat je zoekt: samen bekijken jullie de beschikbare haute-couture stoffen en krijg je advies van OSO over wat voor jouw rok het mooiste resultaat geeft. Uiteraard houdt OSO hierbij ook rekening met jouw wensen.

Tip: neem een bovenstuk mee naar de winkel dat je wilt dragen in combinatie met de rok. Zo kun je een goed bijpassende stof kiezen.

Optie: het is mogelijk om extra stof te kopen om meerdere rokken te maken na de masterclass.

Achmed OSO – OSO Couture 2019

Locatie

De masterclass vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.en openingstijden.

Aanmelden
Aanmelden kan hier of per e-mail: info@atelierkleurstof.nl
De aanmelding is pas definitief nadat je betaald hebt. De masterclass start bij minimaal 6 aanmeldingen.

Opgelet! Aanmeldingsgeld wordt niet terugbetaald bij annuleren of afwezigheid op de masterclass. Wij doen altijd ons uiterste best om jouw plaats nog in te vullen, indien dat lukt, dan wordt het inschrijvingsgeld wel terugbetaald. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na. 

OSO Couture Collectie

Een greep uit het prachtige werk van Achmed OSO.