Jouw kind naar school met een handmade tas? Dat kan! Aan de hand van een voorgeknipt patroon maak je in een dag (of twee kortere sessies) deze schooltas. Door je eigen stofkeuze (of die van je kind!) wordt deze tas precies zoals jij wilt. Het model heeft een hoofdvak, twee zijvakken en is verstelbaar zodat hij bruikbaar is voor meerdere jaren. Je kunt de rugzak maken in twee maten: small (25cm hoog) en medium (30cm hoog). Met een groepje van maximaal 6 deelnemers ben je heel ontspannen bezig met een mooie rugzak als resultaat!

Prijs: € 87,50 per persoon

 

Moeilijkheidsgraad
Het patroon heeft vele mogelijkheden om je creativiteit (en ervaring) kwijt te kunnen. De workshop is geschikt voor gevorderde beginners. Je hebt wat ervaring met het naaien op de naaimachine. Je weet hoe je een naaimachine inrijgt en gebruikt. Je hebt in de afgelopen twee jaar op een naaimachine genaaid. Bekijk hier of je voldoende ervaring hebt voor dit niveau.

Inbegrepen in de prijs
Gebruik van de naaimachine
Gebruik van de overlockmachine
Gebruik van scharen, spelden, meetlint, markeermateriaal en stoomstrijkijzer
Ruim koffie, thee en lekkers
Tijdens onze dag-workshops voorzien wij lunch
Het patroon in jouw gewenste maat op papier & een werk instructie

Niet inbegrepen in de prijs
Stof, garen en fournituren zijn niet inbegrepen. Deze kunnen bij de shop-in-shop van het Holland Stoffenhuis in ons atelier gekocht worden.

Technieken
Werken met canvas stoffen
Werken met knoopsgaten (optioneel)
Een werkstuk voeren

Tijd
We maken er een heerlijke dag voor jezelf van en werken van 10:00 tot 17:00. Mocht het niet lukken binnen de tijd dan ben je welkom tijdens het inloop-naaicafé op woensdagochtend en vrijdagochtend.

Geplande workshops:

  • Zaterdag 18 mei 2019
  • Zaterdag 29 juni 2019

Kom je graag op een ander moment of met een door jou samengestelde groep? Neem contact op via info@atelierkleurstof.nl of 06-54151224.

Voorbereiding
Vooraf bespreken we je gewenste maat: small of medium. Dan haal je op afspraak in het atelier jouw papieren patroon op en bespreken we de benodigde stof, garen en fournituren met je. Deze kunnen bij de shop-in-shop van het Holland Stoffenhuis in het atelier gekocht worden. Je knipt de stof vooraf aan de workshop.

Locatie
De workshop vindt plaats in ons inspirerende en gezellige atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek in Leiden. Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaande button of per e-mail: info@atelierkleurstof.nl
De inschrijving is pas definitief nadat je betaald hebt. De workshop start bij minimaal 4 inschrijvingen.

Deze workshop is voor volwassenen. De workshop-mogelijkheden met kinderen (vanaf 8 jaar) zijn anders, graag even contact opnemen om te bespreken wat kan voor uw kinderen!

Opgelet! Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald bij annuleren of afwezigheid op de workshop. Wij doen altijd ons uiterste best om jouw plaats nog in te vullen, indien dat lukt, dan wordt het inschrijvingsgeld wel terugbetaald. Lees de algemene voorwaarden van Atelier Kleurstof even na.