Ik ben Clarije, verslaafd aan stoffen, naald en draad. Mijn moeder heeft een opleiding tot handwerkjuf gedaan, dus het handwerken is mij met de paplepel ingegoten. Eén van de eerste dingen die ik dan ook kocht toen ik mijn eerste eigen huisje had, was een naaimachine.

Met de geboorte van mijn kinderen ontdekte ik het naaien van kinderkleding. Een verslaving was geboren. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in kledingstukken van rekbare stoffen zoals tricot en sweaterstof. Verkrijgbaar in heel veel leuke prints en kleuren en makkelijk te naaien. Ideaal dus om snel resultaat te hebben. Onder mijn eigen label Claar! naai ik veel en test ik ook patronen voor ontwerpers. Neem gerust eens een kijkje op mijn facebookpagina om inspiratie op te doen voor je lessen.

Ik leer je graag dat kleding naaien helemaal niet zo moeilijk is als het resultaat eruitziet. En als je al wat ervaring hebt, ben je bij mij aan het goede adres om allerlei gevorderde technieken te leren. Bijvoorbeeld om je werkstuk professioneel af te werken, materiaalkennis of hoe je een patroon kunt aanpassen naar je eigen maten en wensen.

Ik geniet ervan om mijn vak lesgeven te verbinden met mijn hobby naaien en zo anderen te laten genieten deze heerlijke hobby. Met je handen bezig zijn en iets creëren is ontzettend ontspannend en dat het resultaat dan ook nog eens gedragen kan worden, geeft een extra dimensie aan deze hobby. 

groetjes, Clarije