Van bouwplaats tot huiskamer atelier – kijk hier mee met de opbouw van ons atelier!

** English below**

Lieve allemaal,

Je kunt ons vanaf 15 mei vinden op de Maalderijstraat 2! We hebben heel hard gewerkt aan een prachtig nieuw atelier voor onze naailessen. Onze nieuwe stek ligt aan de binnentuin van de Meelfabriek, met veel daglicht door de hoge raampartijen is er altijd wat te zien en te beleven. Er zijn grote stamtafels met een industrieel jasje om de huiskamer sfeer te creëren waar we zo blij van worden: met je eigen groep gezellig aan de slag aan één tafel. Daaromheen ben je van alle gemakken voorzien die bij de perfecte naailes horen! Wat dat allemaal is? Dat moet je ervaren! 

Op bezoek in het Riffellokaal

In het Riffellokaal werken we samen met Team Meelfabriek van Gemiva. Het team zet zich in voor de verschillende ondernemers op het terrein van de Meelfabriek en daarbuiten: dagbesteding voor echte alleskunners! Ook openen zij de winkel “Cadeau Lokaal” waar je terecht kunt voor allerlei leuke kado’s gemaakt op de dagbesteding en door Leidse ondernemers. Onze buurman wordt de splinternieuwe koffiebar Grutsk: heerlijke koffie met altijd wat lekkers erbij vind je daar. De kapsalon Les Soeurs is ook mee verhuisd en te vinden op de andere hoek van ons nieuwe pand!

Fietsenstalling

Als je met de fiets bent kun je die parkeren in de fietsenstalling naast de ingang van de binnentuin gelegen aan de Oosterkerkstraat. Wil je graag je naaimachine of zware tassen afzetten dan kun je even tot voor de deur rijden met de fiets. De wandelroute van het oude atelier in het Poortgebouw naar het nieuwe is aangegeven op onderstaand kaartje.

We hebben veel zin in deze nieuwe stap en zien er naar uit voor jullie op onze nieuwe locatie weer leuke naailessen te mogen geven!

Creatieve groet,

De dames van Atelier KleurstofDear participants,

You can find us as of May 15 at the Maalderijstraat 2! We have worked hard on our beautiful new atelier for sewing classes. Our new place is located right at the garden of the Meelfabriek, loads of daylight is coming our way through the wide and tall windows: always something to see! We have created large sewing-tables with an industrial touch to have the living room atmosphere during sewing class that makes us so happy: in your own cosy group on 1 table creating projects with sewing machines and fabrics! With the right furniture and details we have made the perfect setting for a good sewing class! What that is? You have to experience yourself!

Visiting the Riffellokaal

In the Riffellokaal we work in cooperation with Team Meelfabriek from Gemiva. The team is set up to help various entrepreneurs at the Meelfabriek and around in Leiden: daily occupation for all kind of talents. The team will open a shop “Cadeau Lokaal” that sells all kinds of presents made at the different Gemiva locations and products from local entrepreneurs. Our neighbors are serving coffee and sweets: Koffiebar Grutsk! Also the hairdressers of Les Soeurs moved in and can be found on the other edge of the building.

Bike station

If you are visiting by bike, you can park in the station right next to the entrance of the Meelfabriek garden located at the Oosterkerkstraat. Do you wish to bring heavy sewing machine or other bags, you can stop by our front door and drop off before. The walking route from our old atelier to the new one is shown in the map below.

We are looking forward to this new move and hardly can’t wait to welcome you to our sewing sessions in our brand-new atelier soon! 

Creative regards, 

The ladies of Atelier Kleurstof