Vorige week zaterdag waren we op de Kreadoe in de jaarbeurs in Utrecht om inspiratie op te doen. In de drie hallen vol creativiteit keken we onze ogen uit! Wij waren met name op zoek naar nieuwe manieren van creatief zijn met materialen die we in ons atelier veel gebruiken: wol en stof!

We hebben een uitgebreide blog geschreven voor Mama’s Liefste: bekende blogster Fleur die wel eens in ons atelier gezellig aanschuift. Lees hier verder voor meer details en inspiratie!

Onze top 5 voor bij Atelier Kleurstof:

Omdat er zoveel verschillende technieken en materialen te vinden waren hebben we een selectie gemaakt waarmee we willen gaan experimenteren in ons atelier.

1. Dendennis: Smyrna haken in woodland thema.

Heb je zin in een heel eenvoudig en ontspannen stukje handwerk op de bank: leer dan gauw het Smyrna haken kennen. Met een speciale Smyrna-haaknaald en wol op lengte geknipt maak je knoopjes in een raster waarmee een prachtige tekening ontstaat. Het raster met geknoopte wol kun je gebruiken als kussen, wandversiering of…noem maar op! Dendennis heeft hele vrolijke pakketten in het Woodland thema waar wij verliefd op werden! Het lijkt ons heel leuk om een workshop aan te gaan bieden waarbij je op weg helpen met deze techniek en je met een set naar huis kunt die je heerlijk op de bank kan afmaken deze winter. Is dit een goed idee? We horen het graag!

2. Knipmode theater: 1 uur – Naai workshops

In het “Knipmode theater” ontdekten we hoe het mogelijk is om in een uur je eigen top te maken! Goede voorbereiding is daarbij het halve werk: maar dat gaan we zeker proberen binnenkort! Wie wil er mee doen?

3. Yarn & Colors: lookbook workshops

Bij Yarn and Colors leerden we de eigenaar kennen en bespraken we de nieuwe insteek van de garen leverancier: lookbooks worden maandelijks uitgebracht met daarin een totaal concept aangeboden. Bijvoorbeeld een pakket voor een muur-hanger met fraaie ringen gestyled of een pakket waarbij je met de juiste garen een super goed matchend kussen voor je interieur kunt maken. Daarmee gaan we aan de slag: in de prerelease hebben we voorgesteld te test-haken om vervolgens als een van de eerste adressen in Nederland een workshop te geven zodra het nieuwe lookbook uit is. Bekijk de lookbooks hier! Goed idee? We horen het graag!

4. Blauw-druk-tas in samenwerking met PAR

Wist je dat je met prachtige blauwdrukken (cyanotype) ook op stoffen kunt maken? Door een unieke emulsie, die PAR (Print-Art-Read) heeft uitgewerkt, te gebruiken kun je blauwdrukken maken van voorwerpen die je zelf in compositie plaatst. Het lijkt ons heel tof om in de vorm van een workshop reeks deze blauwdruk techniek te gebruiken om zelf stof te bedrukken waarvan we een tas gaan naaien. Wat denk jij?

5. Amigurumi haken met rammelaars en knuffels

Het amigurumi haken wordt vaak gezien als wat ingewikkeldere projecten: het tellen is lastig, de magic ring ook. Bij Annemarie Arts – de schrijfster van het nieuwe boek “Rammelaars en Knuffels” – ontdekten we hoe dat anders kan. De rammelaars en knuffels uit haar nieuwe boek zijn heel behapbare projecten die ook nog eens zonder magic ring te maken zijn. Perfect voor de startende amigurumi haakster: daar gaan we mee aan de slag! Doe je mee?