Ook wij, bij Atelier Kleurstof, maken ons weer klaar voor de herfst. Behalve genieten van de kleurenpracht die dit seizoen met zich meebrengt, bereiden we ons stilletjes aan voor op de winter…

Sloffen worden uit de kast gehaald, laarzen worden afgestoft en met de haaknaald in de hand toveren we weer verse, warme winter-wolletjes tevoorschijn. Sjaals, dassen, mutsen, omslagdoeken en handschoenen en het állerliefst van wol. Ja; échte wol… Dit super-zoete mutsje maakte Aswintha van ashi-crochet van zachte Katia merino wol.

Katia Merino Wol in een heerlijk mutsje

“Vroeger” kriebelde dat nog wel eens; tegenwoordig is dat (gelukkig) niet meer het geval. Merino, lams, alpaca-wol: heerlijk zacht en warm (én een genot om mee te mogen werken!) Behalve dat het heerlijk warm is, heeft wol nog veel meer voordelen!

  • Wol ventileert en is temperatuur-regulerend, dus uitermate geschikt voor baby’s!
  • Is duurzaam; een wollen kledingstuk kan 80 jaar mee (!!!) en is 100% afbreekbaar
  • Is zelfreinigend, bacterie-werend en vuil-afstotend door de lanoline die in de wol aanwezig is
  • De zogenaamde ‘super-wash’ wol kan gewóón in de wasmachine (wolwasprogramma, lage centrifuge snelheid), dus dat is ook geen probleem! (Check van tevoren wél even het label 😉
  • Bekende sportmerken gebruiken wol zelfs bij het ontwikkelen van thermo en sportkleding!

TIP: In Leiden kun je voor de mooiste wol terecht bij wolwinkel “’n Steekje Los” op de Hoge Woerd. Jacqueline heeft daar nu een prachtige collectie van Katia merino wol!

Heb je nu ook zo’n zin om aan een warm wolletje te werken maar weet je niet waar je moet beginnen? Op woensdag-avond geven we haakles in ons atelier. We nemen je mee op weg en kiezen samen met jou een patroon dat bij je wensen en vermogen past.