In winkel in een fabriek? Dat is hoe onze handgemaakte kinderkleding een plek heeft gekregen in ons atelier: te koop op de plek waar het ook gemaakt werd. We zijn Atelier Kleurstof begonnen omdat het maken van kinderkleding onze passie is. Meestal geven we les en workshops om iedereen die dat wil ook verslingerd te laten raken aan die passie. Meerdere momenten per week blijven gelukkig over om zelf aan de slag te gaan: en dat zie je terug in deze shop-in-atelier bij ons!

Shop-in-atelier ter inspiratie, voorbeeld en te koop

We gebruiken onze shop-in-atelier op meerdere manieren. Je kunt originele en unieke handgemaakte kleding kopen als cadeau of gewoon omdat jij of jouw kids er zo blij van worden. Het geeft ons een mooie gelegenheid om weer aan de slag te gaan als de kleding verkocht is.

Ook gebruiken we de collectie als inspiratie en voorbeeld tijdens de naailessen en haaklessen. De keuze voor afwerking van kleding zijn goed te illustreren met hangende collectie. Ook bepaalde naaitechnieken en haaktechnieken zijn standaard te vinden in ons rek.

In onze shop-in-atelier presenteren we ook onze workshop-collectie: als voorbeeld & om te passen. Zo kun je in voorbereiding op een workshop terecht om je te laten inspireren voor de stofkeuze van bijvoorbeeld de sweaters, sweaterjurkjes of broekjes. De meeste van onze voorbeelden worden gemaakt door Marleen van WAUW-kinderkleding!

In the picture: industrie & ambacht

De combinatie van ons atelier en onze lokatie bij De Meelfabriek in Leiden is heel inspirerend en zorgt voor leuke foto-momenten. Een bouwterrein waar oude fabrieksgebouwen nieuw leven worden ingeblazen straalt “ambacht” uit. Precies dat is waar we bij Atelier Kleurstof ook mee bezig zijn: passie voor het ambacht met naaimachine en haaknaald. Wanneer we nieuw gemaakte kleding op de foto zetten maken we dan ook gretig gebruik van deze locatie: ambacht pur sang in beeld!

Meet the makers

De collectie die we aanbieden in de shop-in-atelier is gemaakt door 6 creatieve dames. Een groot deel was al verkrijgbaar bij Fladder&Beer dat tot 1 april dit jaar gevestigd zat op de Hogewoerd 64 in Leiden.

Annelies van Dijk heeft haar atelier gesloten en werkt nu samen met ons in Atelier Kleurstof. Het label van Annelies heet Zuuk6 en telt inmiddels al 1455 unieke kledingstukken, zij geeft de les op dinsdagochtend.

Het label OMOOI is van Marlous en het label van Monique heet KOALA: beiden geven we meerdere naailessen in het atelier.

Pompidom is het label van Mirjam van Paridon, onze docente van de woensdagavond en binnenkort de maandagavond.

Marleen is de creativiteit achter het label WAUW: veel van onze workshop-voorbeelden zijn van haar hand.

En last but not least: Aswintha maakt onze prachtig gehaakte kinderkleding.

Altijd welkom!

De kleding bieden we niet online aan, een bewuste keuze: we ontmoeten je graag in ons atelier! Het Poortgebouw is open van 10:00 tot 17:00 van dinsdag tot en met zaterdag en zelfs zondag van 12:00 tot 17:00. Je kunt dan de collectie altijd komen bekijken. Zijn we er zelf niet? Schroom niet om te bellen, dan maken we een afspraak of springen even op de fiets om je te helpen.