De eerste blog vanuit het atelier. Op deze plek willen we af en toe vertellen over wat er bij Atelier Kleurstof gebeurt en te doen is. We zijn sinds februari ingetrokken in het Poortgebouw van De Meelfabriek in Leiden. Het voelt alsof we er al jaren zitten – zo’n heerlijke plek!

Op 20 februari stonden we officieel in de krant: Het Leidsch Dagblad. Heel Leiden en omgeving kon lezen over onze plannen! We willen zoveel mogelijk mensen een heerlijk moment voor zichzelf bieden: door aan de slag te gaan met naaiwerk of haakwerk op een inspirerende en gezellige plek.

Krantenartikel Leidsch Dagblad: Ontspannen met naailes en haakles

Als je bezig bent om iets moois te maken raakt je hoofd vanzelf helemaal leeg en dat werkt letterlijk therapeutisch. Zo is voor ons het naaien en haken ooit begonnen in de drukke baby-tijd thuis. Precies dat relaxte gevoel van een creatieve flow waar je in kunt ontspannen willen we zoveel meer mensen aanbieden. Het is namelijk wel bekend dat creatief bezig zijn ontzettend goed voor de geest kan zijn. The Guardian schreef er een goed artikel over dat ik je kan aanraden te lezen.

In our social media age, as we become more physically distanced from each other, sewing is a safeguard to isolation, a way to stay in touch with each other. Hand and mind working in harmony to convey what lies in our hearts

Clare Hunter |23/2/19 |The GUARDIAN

De sfeer bij Atelier Kleurstof hebben we helemaal gemaakt om op een ontspannen manier aan de slag te kunnen zijn. Een mooie houten tafel met gekleurde bloemen, moderne stoelen en een Perzisch tapijt maken een huiselijke sfeer. De industriële uitstraling van het Poortgebouw op het terrein van De Meelfabriek werkt heel inspirerend. Je krijgt vanzelf zin om aan de slag te gaan.

Wekelijks lessen en workshops

Op de maandag, woensdag en donderdagavond zijn er naailessen voor volwassenen in het maken van kinderkleding. Iedere woensdagavond zijn er haaklessen en op donderdagavond standaard haakworkshops. Op alle avonden ben je van beginner tot gevorderd welkom. Wij zorgen ervoor dat je ontspannen aan de slag gaat met wat jij leuk vindt!

Naailes & haakles in het Poortgebouw van De Meelfabriek